Clerodendrum - Floarea Norocului

Genul Clerodendrum cuprinde un grup larg de plante, arbuști și copaci, incluzând o serie de plante cățărătoare. Dintre speciile care au fost descoperite, doar o mică parte a acestora poate fi cultivată.

Aceste plante cresc în zone cu soare sau umbră, într-un sol fertil și uscat. În regiuni cu ierni grele, plantele aparținând acestei specii trebuie crescute în sere, în ghiveciuri, cu pământ format din două treimi material fibros și o treime material format din frunze, mușchi, chiar și puțin rumeguș și nisip.
Plantele cățărătoare ale genului Clerodendrum cresc mai bine dacă sunt plantate într-un pat de pământ decât în ghiveciuri sau tuburi. Se recomandă legarea acestora de stâlpi pentru a crește pe verticală și înnoirea pământului cu un strat nou în fiecare an. De obicei, este necesară stropirea acestora cu insecticide la aproximativ zece zile, pentru a le proteja de boli. Dacă sunt crescute în sere, vor fi avantajate de folosirea unor cantități relativ mari de îngrășământ lichid, între aprilie și august. Aceste plante crescute în sere au nevoie și de un sezon de „relaxare”, de obicei în timpul iernii, în care se reduc considerabil volumul de apă și temperatura.

Nu am găsit produse care să corespundă criteriilor dumneavoastră.